Termékek Menü
0

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett

Ingyenes szállítás 15.000 Ft felett | FoxPost szállítás 5.000 Ft felett ingyenes 

Gyakran Ismételt Kérdések

Az alábbi témakörben a leggyakrabban feltett kérdésekre adunk választ. Amennyiben más jellegű kérdésed lenne kérjük keress fel minket a Kapcsolat menüpont alatt megadott elérhetőségek bármelyikén.

Milyen alapanyagból készülnek a Yankee Candle® illatgyertyák?

Az illatgyertyák prémium minőségű, finomított paraffinviaszból készülnek, 100%-ig pamut kanóc felhasználásával. Többek között a csúcsminőségű alapanyagok is hozzájárulnak az egyenletes és hatékony égéshez.

Hogyan lehet az, hogy valamennyi Yankee Candle® illat annyira természetes és különleges?

Az üzleti titkunk az orrunkban rejlik! Alaposan megválogatjuk, melyik illatok kerülhetnek be a Yankee Candle® kínálatába. Az illatszakértők csoportja által ajánlott illatokat még otthoni teszteléseknek is alávetjük, ezzel is biztosítva, hogy csak azokat válasszuk ki közülük, amelyek a való életben is megállják a helyüket – ráadásul az égés minőségét is ellenőrizhetjük egyúttal.

Van valamilyen használati utasítás a gyertyák megfelelő használatához?

Igen, van. Kérjük olvasd el az Égetési tanácsok részt weboldalunkon.

Újratölthetem a kiürült üveget?

Az üvegek használatuk során folyamatosan gyengülnek, amik kialakíthatnak nagyon kicsi hajszálrepedéseket, ami azonnali töréshez vezet, ha forró viaszt öntesz bele. Ellenben egy dekoratív eleme lehet lakásának, ha más tárgyakat helyezel bele, legyenek azok gombok, potpourri, tengeri kagylók vagy hasonló termékek.

Mit tegyek hogy gyertyáim mindig mutatósak legyenek?

A gyertyák fakulhatnak és színüket veszthetik, ha hosszú ideig erős fénynek vannak kitéve. Ha lehetséges kerüld, hogy a gyertya hosszú ideig napsugárzásnak legyen kitéve, fénycső világítsa meg vagy bármilyen más erős fény. Mi a LED-es lámpát ajánljuk. A gyertyát tartsd, hűvös száraz helyen. A viasz 27 C° felett elkezd olvadni.

Egy idő után, miért lesz gomba alakú a kanóc teteje?

Amikor egy gyertya több viaszt használ, mint amit a láng tökéletesen el tud égetni előfordulhat, hogy egy kis szénréteg megjelenik. Ez legtöbbször akkor fordul elő, amikor a kanóc túl hosszú. Ez esetben kérjük fújd el a lángot, vágd le a kanócot és gyújtsd újra a gyertyát. A levágott darabot kérjük ne hagyd a gyertyában.

Tartalmaznak-e benzolt és toluolt a Yankee Candle® illatgyertyái?

Nem! Sem illatgyertyáink, sem pedig a többi általunk forgalmazott termék nem tartalmaz sem benzolt, sem toluolt. A benzol egyébként az egyik legveszélyesebb oldószer, amely gyengítheti az immunrendszer működését. A toluol pedig az egyik leggyakoribb talajszennyező anyag, nagyobb mennyiségben az idegrendszert támadhatja meg. Más gyertyákkal ellentétben termékeink égetése, illetve használata közben sem keletkeznek ezek a mérgező anyagok.

Okozhatnak-e az illatgyertyák allergiát, vagy asztmás megbetegedést?

Felhasználók milliói égetnek rendszeresen illatgyertyát anélkül, hogy bármiféle negatív hatást tapasztalnának. Ugyanakkor az arra érzékenyek akár az illatgyertyákra is (hasonlóan mint a poratkákra, állatszőrökre, élelmiszerekre, parfümökre és sok más anyagra) allergiásak lehetnek.

Veszélyezteti-e az egészséget a Yankee Candle® gyertyák égetése?

Egyáltalán nem. Egy kutatás során bevizsgálták a különféle viaszból készült gyertyákat, több mint 300 féle potenciálisan mérgező kémiai anyag jelenlétét és kibocsátási szintjét, továbbá azok egészségügyi kockázatait és a légutakra gyakorolt irritációját is figyelemmel kísérve. Megállapították, hogy a viaszok égése abszolút biztonságos, a zárt helyiségekben alkalmazott legszigorúbb határértékeket sem közelítették meg a mérési eredmények.

Vannak olyan gyertyák amelyek semlegesítik a füstöt és különböző kellemetlen szagokat?

Minden egyes illatosított gyertyánk hatásosan lefedi az ilyen jellegű szagokat. Nincsen semmilyen speciális adalékanyag, amitől az egyik gyertya jobb lenne a másiknál, de intenzívebb illataink gyorsabban semlegesíthetik.

Hogyan használjam a Tarts® mini viaszokat?

A Tarts® mini viasz tulajdonképpen egy kanóc nélküli, viasz alapú termék amely a megfelelő melegítőben megolvad és ezáltal egy különleges otthoni illatosítást biztosít a hagyományos potpourrihoz hasonlóan. Helyezd a Tarts® mini viaszt egy száraz Tarts® melegítőbe, vizet viszont soha ne adj hozzá. Gyújts meg egy illatmentes teamécsest alatta (ne használj illatos teamécsest), mert ennek lángja úgy lett kialakítva, hogy az égetőt a legoptimálisabban melegítse fel. Amint megolvadt, érezni fogod azt a csodálatos illatot, melyet kiválasztottál. Ha gondolod nyugodtan összeolvaszthatsz több illatot is, de ezek mérete ne haladja meg egy Tarts® mini viasz méretét.

Hogyan tudom eltávolítani a viaszt vászonról, ruháról?

A legjobb amit ajánlani tudunk, hogy olvasd el az adott vászonhoz illetve ruhához kapott mosási tájékoztatót. Egy tisztítással foglalkozó szakember a legjobb megoldás ilyen esetben, de ha Te szeretnéd eltávolítani a foltot az első és legfontosabb, hogy hagyjd a viaszt tökéletesen megszáradni. Amint megszáradt, óvatosan szedd le a viasz nagyobb darabjait a ruháról. Ez után helyezd forró vízbe a ruhaneműt, hogy a maradék viasz is fellazuljon. A citrus és olajos alapú tisztítók a leghatásosabbak a foltok eltávolítására.

Mitől van a gyertyáknak ilyen élethű illatuk?

Kíváló szakemberekből álló csapat foglalkozik illataink előállításával és gyártásával. Amint egy illatot előállítottak egy ellenőrző bizottság vizsgálja meg az illat eredetiségét és égési idejét, hogy Neked mindig a legmagasabb minőséget biztosíthassuk.

Miért szűnnek meg egyes illatok?

A fogyasztói szokások idővel változnak. Ennek eredményeképpen előfordulhat, hogy egyes illatok nem tesznek szert olyan népszerűségre, mint mások, így ezek kikerülnek a kínálatból.

Miért szerepel az az utasításban, hogy ne használjam tovább a gyertyát, ha már csak másfél cm viasz van az üvegben?

Ahogy a kanóc és a viasz mennyisége egyre csökken, az üveg alja könnyen túlforrósodhat. Ha követed ezen utasításokat ez nem fog megtörténni. A saját biztonságod érdekében javasoljuk, hogy csak hőálló felületen használd a gyertyákat, legyen az egy tányér vagy egy állvány.

Hogyan kapom meg a csomagom?

Amennyiben a házhozszállítást választottad, a csomagot a GLS futárszolgálat viszi el Neked. A házhozszállítás díja az ország egész területén 990 Ft. Ugyancsak 990 Ft-ba kerül, ha MPL- vagy FoxPost csomagautomatába kéred, de ide csak akkor szállítjuk, ha a webáruházban előre, bankkártyával rendezed a végösszeget.. Ha postán maradó csomagként kéred a rendelést, annak csupán 790 Ft a költsége. A kiszállítás 15.000 Ft rendelési érték felett ingyenes. Amennyiben a személyes átvételt jelölted meg, az értesítés után kérjük fáradj be márkaboltunkba (1074 Budapest, Dohány u. 92.) és ott átveheted a csomagot. Ez az átvételi mód természetesen értékhatártól függetlenül díjmentes.

Melyik a legillatosabb gyertya?

Üveggyertyáink egytől egyig intenzív illatúak a viaszmedencében megolvadt nagyobb mennyiségű viasz miatt. A folyékony viasz nagyobb kiterjedése miatt az illóolaj gyorsabban és nagyobb felületen képes elpárologni.

Ha esetleg más tárgyakat szertenék az üvegbe tölteni miután az kiürült, hogyan tudom az alján lévő kanóc rögzítéséhez használt fémlapot eltávolítani?

A fémlap ragasztással került a helyére, hogy kanóc ne tudjon az üveg széléhez túl közel kerülni. Hogy eltávolítsd, bizonyosodj meg róla, hogy az üveg tökéletesen viaszmentes. (Ha hűtőbe helyezed az üveget, az alján maradt viasz sokkal könnyebben eltávolítható). Ez után, csak öntsél bele annyi alkoholt, hogy az a fémlapot elfedje, majd hagyjd benne állni pár napig. Fontos, hogy hagyjd az alkoholt állni egy ideig, hogy az kellőképpen feloldja a ragasztót és ne feszegesd a fémlapot bármilyen egyéb más tárgyal, sem pedig a kezeddel.

Mi a különbség a Yankee Candle® és más márkák között?

A Yankee Candle® már több mint 40 éve a gyertyakészítés odaadó művésze. Csak a legjobb minőségű alapanyagokat használjuk termékeinkhez: a legjobb kanócot, üveget és elsőosztályú, precízen elkevert paraffin viaszt, hogy az megfelelően égjen és illatozzon otthonában. Mi biztosítjuk a legjobb és legnagyobb választékot a piac ezen szegmensében egy olyan minőségi szinten amelyben sosem csalódsz..

Hogyan értékesíthetem én is a Yankee Candle® termékeket?

Kérjük látogasson el a Legyen Partnerünk szekcióba további információkért.