Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Art in the Park nyár

Bizony, ez is eljött, pedig néhány hete még oly’ hihetetlen volt. Végre nem a szürkeség vár minket, amikor kilépünk az utcára, hiszen egyre több fű, fa és bokor nyitogatja a levelét, a hagymásoknak és a gyümölcsfáknak köszönhetően pedig színekből sincs már hiány – vár minket a sok-sok sárga nárcisz, a számtalan színben pompázó jácintok és tulipánok, valamint a menyasszonyokhoz méltó fehérbe öltözött cseresznyefák és társaik. Máris más érzés így a munkába vagy iskolába indulás, és még ha a napfény nem is mindig örvendeztet meg minket, az egyre hosszabbodó nappaloknak köszönhetően az eddiginél energikusabbnak érezhetjük magunkat. Megérkezett. Itt a tavasz… A hangolódásban nagy segítségünkre lehetnek a tavaszi Art in the Park-illatok, amelyeket már bemutattunk egy korábbi bejegyzésünkben, az igazán verőfényes napsütéses napokon azonban akár telhetetlenek is lehetünk, és már a nyári kompozíciókba is „belekóstolhatunk”, hiszen már ezek is elérhetők a kínálatunkban. Ma velük ismerkedhettek meg részletesen: a Banoffee Waffle, a Hand Tied Blooms és a Twilight Tunes összetevőit ismerhetitek ma meg részletesen.

 

Elsőként egy igazán különleges finomság, a Banoffee Waffle összetevőiről olvashattok, amely egy méltán híres, különleges édességről kapta a nevét – na meg természetesen az illatát. A Yankee Candle háza táján megszokottaknak megfelelően ezúttal is rendkívül élethű összhatást biztosító illatot kapunk, így várhatóan édesség után vágyakozik majd mindenki, aki ezt választja. A használata kezdetén banánkrém, jéghideg citrom és lime aromái jelennek meg, és a hűsítő hatást még tovább fokozza az ezt követően kibontakozó jeges banánsörbet. Az alapot két klasszikus, édes-krémes aroma, a csokoládé és a vanília biztosítja, tökéletes kontrasztot alkotva a fanyar gyümölcsös aromákkal. Nevéhez hűen ínycsiklandozó hatást vált ki, ezért vendéglátás esetében csak akkor javasoljuk a használatát, ha valóban van is valamilyen édesség, amellyel megkínálhatjuk a meghívottakat – ellenkező esetben ugyanis csalódottak lehetnek, hogy a levegőt betöltő aromák ellenére nem örvendeztetjük meg őket valamilyen édességgel.

 

A kollekció második illata, a Hand Tied Blooms az előbbivel ellentétben az illatok egészen más tájára kalauzol el minket, hiszen csupa tavaszi-nyári virág és egyéb finomság alkotja. A használata kezdetén lila árvácska, citromhéj és cukrozott orgona illata lengi be a szobát, megnyugtató, ugyanakkor élénkítő hatást kifejtve. Ezt követően némi földességet is magában rejtő, levendulaszínű ibolya, erőteljes illatú és nőies jácint, valamint melegséget sugárzó vaníliaorchidea aromái társulnak hozzájuk, így válik az összhatás egyre inkább megnyugtatóvá és otthonossá. Végül zöldes és földes aromákat magában rejtő varjúháj, selymesen lágy fehér pézsma és tiszta fás aromák adnak tökéletes alapot az eddigieknek. Mindez együttesen a forró nyári napokat követő, enyhülést hozó estéket idézi meg, amikor egy virágokkal teli kert levegőjébe szagolva vagy a helyi parkban, naplementekor tett séta közben minden érzékünk megnyugszik, és minden idegszálunk kisimul. Kiváló hátteret biztosít tehát akár a stresszes, munkával töltött napokhoz, akár a munkaidő utáni ellazuláshoz, és a természetközeli aromáknak köszönhetően ez esetben attól sem kell tartanunk, hogy megéhezünk a hatására.

 

A ma tárgyalt utolsó kompozíció a Twilight Tunes, amely esetében a viaszszín és a címkekép együttesére pillantva valamilyen vidám, ugyanakkor megnyugtató dallamra asszociálhat az ember. Az egymondatos leírás alapján pedig már egy nyári zenei fesztiválon járunk képzeletben, de vajon milyen illatokkal igyekeztek megidézni ezt a hangulatot az illatkreátorok? Nos, a használata kezdetén akvamarin, kardamom és bergamott hármasa jelenik meg, friss, ugyanakkor lágyan fűszeres összhatást keltve, majd ezek mellé társul a tigrisliliom, az almavirág és a gyöngyvirág, a nyár eleji virágok illatát idézve. Végül az alapot a férfias, ugyanakkor megnyugtató cédrusfa, a földes aromákat magában hordozó moha és a selymes és megnyugtató hatású pézsma alkotja. Olyan érzést kelt, mint amikor egy nyári estén a csinosan öltözött fesztivállátogatók között mi is egy kellemes gitármuzsikát játszó zenekar előadását hallgatjuk, és körülöttünk mindenütt libbenő szoknyák, vidám mintájú ingek és halkan cseverésző baráti társaságok vannak, mi pedig egy pohár kellemes borral a kezünkben adjuk át magunkat a zenének és a hangulatnak. A nyári szellő a parkban virágzó fák és virágok illatát hordozza, és elfeledünk minden gondot és bánatot, miközben átadjuk magunkat a lágy dallamoknak…

 

A kollekció tagjait a róluk szóló bejegyzésekben a nevükre kattintva éritek el a webáruházunkban, és mivel három igencsak eltérő hangulatú és összetevőjű kompozícióról van szó, mi mindhárom beszerzését indokoltnak véljük. Ha pedig kipróbáljátok valamelyiket (vagy akár mindegyiket), szeretettel várjuk a velük kapcsolatos visszajelzéseiteket az adott termékek oldalán.

Hamarosan újabb bejegyzésekkel érkezünk majd, addig pedig illatokban és napsütésben gazdag tavaszi napokat kívánunk!

Az oldal tetejére