Kérjük fogadd el az illatgyertya cookie-kat, amelyeket statisztikai célra illetve arra használunk, hogy jobb felhasználói élményt biztosítsunk számodra.
Köszönjük az együttműködésed! :-) 
További információhoz kérjük olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.

Chesapeake Bay Candle illatok III. rész

Ma újabb adag újdonságot mutathatunk ma be Nektek, hiszen adósak voltunk még a Chesapeake illatok leírásának egy részével. Ma tehát ők következnek, és garantáljuk, hogy ha ezeket a kompozíciókat választjátok, a napsütés hiányát is kevésbé érzitek majd. A mai bejegyzés főszereplői tehát a reflection + clarity, a serenity + calm, a stillness + purity és a strength + energy.

Az első illat teljes neve reflection + clarity (sea salt sage), így az angol nyelv ismerői már ez alapján sejthetik, hogy messzi tájakra kalauzoló, frissességet sugárzó, ugyanakkor az idegekre nyugtató hatást kifejtő kompozícióról van szó. A megszokott módon azonban sokkal több meglepetést rejt, mint ami a neve alapján sejthető lenne, és az illatkreátorok mindent megtettek az összetevők tökéletes harmóniája érdekében. A használat kezdetén élénkítő hatású eukaliptusz, megnyugtató levendula és tisztaságot sugárzó tengeri só bontakozik, majd szintén nyugalmat adó kamilla, rejtélyességet sugárzó, nőies ciklámen, valamint zsálya csatlakozik hozzájuk. Utóbbi a gyógynövényes jelleg mellett földességet is magában rejt, és tértisztító, valamint földelő hatása miatt is előszeretettel használják akár meditációhoz, akár elmélyüléshez. Végül az alapban az utánozhatatlan, friss erdőillatra emlékeztető rozmaring, a frissességet adó kakukkfű, valamint a férfias erőt sugárzó cédrusfa teszi fel az i-re a pontot. Ezzel az illattal garantált az energikus időtöltés, ha éppen valamilyen aktív tevékenység mellett döntünk, de a nyugalmunkat szolgáló tevékenységek esetén is jó választás lehet, hiszen elősegíti a megfelelő fókuszálást és az erőteljes gondolatáramlást. A viasz maga világoskék üvegben kapott helyet, amely szín vidámságot csempészhet az otthonunkba, ugyanakkor kutatások szerint megnyugtató hatása is van, például állásinterjúk esetében is javasolják, hogy a pályázó valamilyen kék ruhadarabot vagy ékszert is viseljen, mert ezzel mind az interjúztató, mind önmaga nyugodt hangulatához – és ezáltal az interjú sikerességéhez is – hozzájárulhat.

A második ma ismertetett illat a serenity + calm (lavender thyme), amely több szempontból is rokon illata az előzőnek, ugyanakkor számos olyan alkotóeleme is van, amely egyedülállóvá és különlegessé teszi. Az elsőként kibontakozó összetevők között megtalálható az energizáló hatású, fanyar bergamott, a frissességet adó eukaliptusz, valamint a rozmaring, és az utóbbi kettő már az előző illatból is ismerős lehet. Ezt követően két további ismerős, a levendula és a kakukkfű jelenik meg, és még az alapban is van egy közös pont, mégpedig a cédrus, ekkor következik azonban két kissé talán meglepő elem is: a szegfűszeg, valamint a pacsuli. Az előbbi fertőtlenítő hatású, hasznos fűszer, amely melegséget sugároz, és elsősorban karácsonyi illatokban szokott megjelenni, így egy kissé talán meglepő, mégis tökéletes kontrasztot adó összetevő. A pacsuli viszont már kevésbé ismert, és egy kissé talán rejtélyes illat is, hiszen sokan nem tudják, hogy egy árvacsalánféle, tehát ez esetben is gyógynövényről van szó. Elriasztja a kártékony rovarokat, így hasznos is, a füstölők kedvelői pedig pénzvonzó hatásúnak tekintik. Számtalan parfümben fontos alkotóelem, amely földes, gyógynövényes és fás aromákat rejt magában, így erőteljes alapot ad a fentebb említett aromáknak. A gyertya maga lila üveget kapott, így ránézésre elsősorban a levendulát juttatja az eszünkbe, ám ennél jóval több rejlik benne: jól illik a mostani esős időjáráshoz, mert az esőáztatta földnek köszönhetően dúsan növő, illatos gyógynövények aromáit csempészi az otthonunkba.

A harmadik mai illatunk a stillness + purity (rose water), amelyet vidám barackszínű üveg rejt, a neve pedig virágos örömöket ígér, de ebben az esetben is többet kapunk holmi egyszerű virágillatnál. Elsőként a fanyar és energizáló bergamott jelenik meg, a tavasz egyik hírnöke, a gyöngyvirág és friss bazsarózsa társaságában, így a kicsit csípősebb tavaszi reggeleket juttathatja az eszünkbe. Ezt követően a szegfűszeg aromáját lágyabb formában, zöldes jegyekkel kiegészítve biztosító szegfűszeglevél, valamint aromás gólyaorr és marokkói rózsa csatlakozik az összhatáshoz, így a virágok aromája mellett a kertben vagy parkokban tett séták során érezhető, semmihez sem hasonlítható illatok is megjelennek. Az alappal azonban már jóval egzotikusabb aromák is megjelennek: gazdag, gyantás jellegű oud, erőteljes, nőiességet sugárzó jázmin, valamint két jól bevált összetevő, a pézsma és az ámbra. Az előbbi selymességet és megnyugtató hatást ad az illatnak, az utóbbi pedig bársonyos melegséget sugároz, így a mostanában oly áhított napsütés melegségét is megidézik, így talán könnyebb lesz majd kivárnotok a ragyogó tavaszi idő visszatértét, ha mellette döntötök.

Végül, de nem utolsó sorban a strength + energy (pineapple coconut) a ma bemutatott negyedik illat, amely mind a neve, mind az üveg színe alapján igazán trópusi élményeket ígér, és természetesen nem okoz csalódást. Először citrusos aromákat magában rejtő verbéna és a legerőteljesebb citrusfélék közül kettő, a bergamott és a grapefruit, valamint mangó válik érezhetővé, így már első szaglásra a trópusi koktélok világába repít el. Ezekhez társul aztán az ananász, a kókusz és a dinnye, tovább fokozva a gyümölcsös kavalkádot, emellett pedig a tengeri szellő frissességét idéző ózon jelenik meg. Az alap egyik legfontosabb összetevője a narancsvirág, amely citrusos és virágos, valamint friss zöldes aromákat magában rejtő összetevő, így akár önmagában is megállja a helyét parfümként vagy otthonillatosítóként, az eddigi összetevőkkel viszont tökéletes egységet alkot. Az alap többi összetevője pedig az eddigiekkel szemben csupa melegséget sugárzó, trópusi időjárást és napsütést idéző aroma: ámbra, pézsma és vanília biztosítja a nyaralás emlékeit idéző, kellemes összhatást. Frissességet és tettrekészséget adó, gyümölcsös, ugyanakkor az otthonunkat csupa-csupa melegséggel megtöltő kompozíció ez, amellyel még a legszürkébb napokon is garantált a jókedv, így akár a magunk, akár mások örömére érdemes lehet beszerezni.

Reméljük, hogy a Chesapeake illatokat bemutató sorozatunk mai része is hasznos volt és könnyebbé tette a választást a számotokra, ha pedig kipróbáljátok valamelyiküket, Ti is segítsetek nekünk: hagyjatok visszajelzést az adott termék termékoldalán található „Vélemények” fülön. Ezzel a mi munkánk mellett mások döntését is megkönnyíthetitek, hiszen a termékleírások mellett a többi vásárló tapasztalata jelenti a leghasznosabb segítséget. Jó válogatást kívánunk!

Az oldal tetejére