Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Üveges mintagyertyák II.

Február utolsó napján az ország nagy részében meglepetésként hóesést kaptunk, azóta pedig felváltva uralják a komor felhők és a napsütés az eget. Ez sokakat megvisel, mivel a legtöbben már a valódi tavasz kirobbanását várják, mi viszont úgy gondoljuk, hogy az ilyenfajta időjárás az egyik leginkább megfelelő a bekuckózáshoz és az újabb illatok felfedezéséhez. Éppen megfelelő tehát ahhoz, hogy megismerjük az üveges mintagyertyák hátralévő újdonságait – következik tehát az Ocean Air, a Pink Cherry Vanilla, a Tropical Breeze, a Vanilla Creme Brulee és a Wild Orchid részletes bemutatása.

 

Az Ocean Air kiváló kezdet, és nem csupán a mai bekezdés esetében, hanem a gyertyákkal való ismerkedés terén is. Hiszen ki ne szeretné, ha frissesség járja át az otthonát, a tisztaság és rendezettség érzését hangsúlyozva. Legyen szó akár a tavaszi nagytakarításhoz való erőgyűjtésről, akár arról, amikor egy átdolgozott nap végén a hobbinknak hódolunk: biztosan jobban átlátjuk majd a teendőket, és nagyobb motivációval érünk a végükre, ha ezt az illatkompozíciót választjuk. A használata kezdetén kék ózon, tiszta lenvászon, bergamott és citrom aromája érezhető, így a Clean Cotton nevű, méltán híres és kedvelt illatunk rajongói biztosan rögtön megszeretik majd. Ezt követően gyapotvirág, gyöngyvirág, fehér liliom és lóhere idézi meg a tavaszi-nyári illatok legfrissítőbb képviselőit, tiszta virágillattal és némi zöldes-friss csavarral. Végül az alapot könnyű pézsma, friss vanília és cédrusfa alkotja, így a selymesen megnyugtató elemek, a bársonyos édesség és a határozott, fás-aromás összetevők egyaránt jelen vannak benne. Valóban leginkább a frissen takarított lakás és a mosott ruhák semmihez sem hasonlítható, otthonosságot sugárzó elegyét juttatja az eszünkbe. Ha pedig a szintén megnyugtatóó, babakék viaszra tekintünk, tovább fokozódik ez a hatás. Olyan biztos pontra lelhetünk benne, amelyhez mindig jó visszatérni, és mindig jó mélyen beleszagolni.

A Pink Cherry Vanilla, ez a púderrózsaszín viaszba zárt csoda is hasonló lelkesedést válthat ki bárkiből, mivel csupa légies és nosztalgikus összetevőt rejt magában. Elsőként cseresznye, málna és sárgabarack hármasa bűvöli el a gyertyarajongókat, megidézve a nagymama kertjében töltött nyarakat, majd pisztácia és tejes akkord társul melléjük, csonthéjas termésekből készült édességek illatát felidézve, míg a cseresznyevirág a tavasz illatát csempészi bele. Végül vanília, mandulás granola akkordja és pézsma édesíti még tovább, visszafogott módon, valódi finomságok aromáit idézve. Nem kell tehát aggódni az esetleges émelyítő hatástól, ugyanis minden benne lévő összetevő kis mennyiségben, visszafogott módon járul hozzá a könnyedségéhez, így valóban olyan maga az illat is, mint amit a viasz színe sejtet. Elvarázsol, magával ragad és megnyugtat – mi pedig úgy véljük, akár virág helyett adott ajándékként is kiváló választás.

A Tropical Breeze már a nevéből is sejthetően kissé egzotikusabb tájakra kalauzol, a viasz színe pedig úgyszintén valamilyen egzotikus finomságra enged következtetni. Ez is kiváló példa arra, mennyire figyelnek a Yankee Candle illatkreátorai a színek és aromák összhangjára, mivel valóban ínycsiklandóan gyümölcsös desszert vagy koktél összetevőit idézi fel. Először is tartalmaz lédús körtét, bergamottot, érett golgotavirág-gyümölcsöt, guavát és narancsot, vagyis csupa-csupa ízletes gyümölcsöt. Ezt követően a golgotavirágnak, az eukaliptusznak, a kubebának és a mentalevelek köszönhetően virágos könnyedség és természetes frissesség járja át, egyre tovább turbózva az érzékeinket. Az alapban megtalálható almafa tavaszi frissességet, a tahiti vanília lágyan édes melegséget ad, a pézsma pedig, mint minden más esetben is, selymes és megnyugtató hatást csempész bele. Legyen szó akár hideg téli-tavaszi napokról, akár nagy nyári melegről, ez az illatkoktél garantáltan jól esik majd mindenkinek, és a vendégeink is biztosan azonnal rákérdeznek, mitől ilyen mennyei illatú a lakásunk, ha belépve ez fogadja őket.

A következő illatunk, a Vanilla Creme Brulee az édességek szerelmeseinek természetesen azonnal a kedvencévé válik majd, viszont azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik még csak próbálgatják az édesebb jellegű kompozícióinkat. Köszönhető ez annak, hogy élethű módon ragadja meg a sokak által kedvelt édesség, a créme brulée aromáit. Ez az általában franciának vélt, valójában spanyol és angol gyökerekkel büszkélkedő édesség mindenkinek elcsavarja a fejét a tetején lévő égetett cukor keménységének és az alatta feltáruló lágy krémnek köszönhetően. Az illatkompozíció fokozatosan bontakozik ki előttünk, először fahéj, piros gyümölcsök és narancshéj aromáival kényeztetve, majd ezt követően kókuszbél, sütemény, tejes akkordok, jázmin és tiarévirág alkot benne meglepő, ugyanakkor tökéletesen működő együttest. Az alapjában vanília, pirított praliné, fehér pézsma és tonkabab szerepel, és így válik tökéletessé az összetevők tánca. A legmeglepőbb alkotóeleme a jázmin és a tiarévirág, de bármennyire is váratlan, mégis velük együtt lesz valóban élethű, ínycsiklandó desszertet idéző ez a kompozíció. Mi biztosak vagyunk abban, hogy sokan a szerelmesei lesznek majd, és igazi otthonos hangulatot kölcsönöznek majd, akárhol is használjátok.

Végezetül a Wild Orchid vár bemutatásra, amely frissítő, virágos, ugyanakkor nyugalmat sugárzó kompozíció, így kezdő és haladó illatkedvelők számára egyaránt megfelelő lehet. A használata kezdetén napos ózon, mandarinvirág, bergamott és pálmalevél négyese biztosítja a frissítő első benyomást, majd egzotikus virágok és gyümölcsök következnek: vad orchidea, hibiszkusz, éjjeli jázmin és banánvirág, valamint epernektár idézi meg a nyár trópusi aromáit. Végül az alapot gyümölcsös pézsma, szantálfa és fehér ámbra adja, fűszeresen édes, egyben megnyugtató hatást kiváltva. Mindezek csodás lila viaszba zárva érkeznek, így minden otthonban üdítő színfoltot képez, hogy még a legkomorabb hétköznapok is vidámabbak legyenek.

Az összes üveges mintagyertyánkat ide kattintva tekinthetitek meg a webáruházunkban, Kíváncsian várjuk, hogy Nektek melyek lesznek a kedvenceitek, és ne feledjétek: a „Vélemény” fülön bármikor megírhatjátok az egyes termékekkel kapcsolatos tapasztalataitokat. Jó próbálgatást kívánunk!

Az oldal tetejére