Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Countdown to Christmas kollekció

A blogunk régi olvasói jól tudják már, hogy mennyire fontos számunkra az évszakok változása, a különböző időszakok szépségének megtalálása, valamint a különböző ünnepek, amelyekre nagy szeretettel és várakozással telve készülődünk. A mostani időszak egy kicsit fura talán, hiszen az ősz még javában gyönyörködtet, bár egyre inkább a talajon csodálhatjuk az avart, és egyre több a kopasz fa, de emellett szerencsére továbbra is sok napsütéses nappal örvendeztet meg minket a természet. Ugyanakkor november eleje van, túl vagyunk az őszi ünnepnapokon, és most már nincs más hátra, kezdődhet a szívünk ünneplőbe öltöztetése. Közeledik ugyanis a karácsony, a szeretet ünnepe, amikor minden íz, illat és szín az ünnepi hangulatot szolgálja, és előkerülnek a hagyományos családi receptek és az erre az időszakra tartogatott dísztárgyak. Persze biztosan sok régi kedvencünk van már az illatok között is, és ezekhez is érdemes vissza-visszatérni, viszont ugyanennyire fontos az, hogy megismerhetjük a Yankee Candle aktuális karácsonyi kollekcióját. Ez a régi kedvenc márka ugyanis minden alkalommal gondoskodik arról, hogy mindenki megtalálja a kedvére való szezonális illatkompozíciót, a frissebb aromáktól egészen a melegséget árasztó, karácsonyi finomságokat idézőkig. Az idei évben ráadásul öt illattal kényeztetnek minket: a Christmas Eve Cocoa, a Letters to Santa, a Merry Berry, a Tree Farm Festival és a Twinkling Lights lesz a mai témánk.

A Christmas Eve Cocoa rögtön egy rendkívül kellemes meglepetéssel kezd, hiszen a karácsony este fogyasztott kakaó illatvilágát idézi meg, ugyanakkor a viasz színéből sejthetően ez esetben sem egyszerű kompozícióról van szó. Az illatkreátorok ugyanis nagy gonddal választották ki azokat az első pillantásra talán meglepő aromákat, amelyek mégis pontosan tökéletesek ahhoz, hogy kiemeljék a főszereplőnek számító illatokat. A használata kezdetén citrus, vetiver, menta, majoránna és szegfűszeg jelenik meg benne, így elsősorban frissességet áraszt, és csupán a szegfűszeg idézi a karácsonyi finomságok meleg illatvilágát. Ezt követően egyre több olyan elem válik érezhetővé, amelyek egy nagy bögre finom italra emlékeztetnek: szantálfa és vanília gondoskodik az ínycsiklandó hatásról, ugyanakkor továbbra is megjelennek frissességet árasztó összetevők, például virágillat, gólyaorr és tubarózsa. Végül az illat kiteljesedésekor fehér kérgű fák friss és fás elegye, a pézsma bársonyossága, a pacsuli egzotikus, ugyanakkor megnyugtató aromája, valamint az igazán kakaós összhatást biztosító, lelket melengető praliné jelenik meg. Melegséget áraszt, ugyanakkor frissítő aromákat is tartalmaz, így egy rendkívül különleges, emlékeket idéző, valódi otthonosságot biztosító illatot kapunk végeredményül.

A Letters to Santa teljesen más illatvilágú, rejtélyes nevű kompozíció, amely mégis tökéletesen ragadja meg a karácsonyi hangulatot. A gyermeki lelket szólítja meg, és azt az örömteli időszakot idézi fel, amikor a gyerekek teljes átéléssel hisznek akár a Mikulás, akár a karácsonykor ajándékot hozó Jézuska létezésében, és nekik címezve írnak levelet, belefoglalva az ajándékokkal kapcsolatos kívánságaikat. Abba a pillanatba repít el, amikor a kisgyermek tollat és papírt ragad, hogy személyesen írhasson a címzettnek, ügyelve, hogy minél szebben formálja a betűket, ezzel is megtisztelve őt. A használata kezdetén napsütötte fahéj, napfény és citromos cukorka illata érezhető, majd ezt további napsütéses akkord, kókusz, szantálfa és cukrozott pézsma egészíti ki, melegséget, ugyanakkor frissességet árasztva. Végül ámbra, praliné és a kézzel írott levelek aromája jelenik meg benne, így az összhatás a papír páratlan illatát, valamint a karácsonyi készülődés illatait egyesíti magában. Mindenkiben garantáltan nosztalgiát ébreszt, az otthon levegőjét pedig még hívogatóbbá teszi majd.

A Merry Berry ezzel szemben már első látásra gyümölcsökkel teli süteményes illatot ígér, és be is tartja ezt az ígéretet. Csodálatos rózsaszín viaszba zárt illat telis-tele bogyós gyümölcsök és vajas tészta aromájával és tökéletes harmóniát szolgáló összetevőkkel. Először Honeybell narancs, fanyar citrom és aszalt sárgabarack illata érződik, így már a használata kezdetén egyrészt édesen meleg, másrészt fanyar-friss hatást kelt. Ezt követően cukrozott szilva, málna és egres jelenik meg, tovább fokozva mind a gyümölcsös édességet, mind a fanyar frissességet, majd lezárásként a vajas sütemény, a vanília és a tonkabab aromája gondoskodik az ínycsiklandó és melegséget árasztó összhatásról. A címkeképen is látható linzer szerelmesei bizonyosan szeretni fogják, de azok számára is bátran ajánljuk, akik eddig csak a gyümölcsös illatok világában érezték jól magukat, ugyanis az édes aromák jelenléte remekül illik a téli estékhez, és selymes harmóniát alkot a benne rejlő gyümölcsökkel.

A Tree Farm Festival mind a viasz színéből, mind a nevéből sejthetően már az ünnep másik fontos eleme, a karácsonyfa illatvilágát idézi meg, sok-sok örökzöld aromával. Emellett azonban egyéb összetevőket is tartalmaz, ugyanis az Észak-Amerikában hagyományos, faiskolákban megtartott karácsonyi fesztiválok hangulatát ragadja meg. Arrafelé sok család egyenesen a faiskolába utazik el, hogy ott válassza ki a számára legvonzóbb karácsonyfát, és frissen kivágva vihesse haza az otthonába, ezzel is garantálva mind a fa szépségét és tartósságát, mind a fenyő páratlan aromáját. Kezdetben fenyőtű és ibolyalevelek kettőse gondoskodik a friss, ugyanakkor földes és megnyugtató aromákról, majd ezekhez társul a cédrusfa, a gardénia és a magnólia, egyrészt tovább fokozva az örökzöldekre jellemző illat erősségét, másrészt némi télies virágillatot csempészve az összhatásba. Az alapot végül vetiver, szantálfa és pézsma adja, így az illat az otthon melegét idéző elemekkel gazdagodik. Ajánljuk mindenkinek, aki úgy érzi, az ünnepeknek elmaradhatatlan része a karácsonyfából áradó illat is, mégsem szeretne egyszerű fenyőillatot választani.

A kollekció utolsó darabja a Twinkling Lights, amely az ünnepek idején kihelyezett égősorok és gyertyák hangulatát hivatott megidézni. A hatására az a nyugalom járhatja át a lelkünket, amelyet akkor érzünk, amikor a ház már teljes pompában várja az ünnepeket, túlvagyunk a nagytakarításon, és minden csillogóan tiszta és illatos. Ekkor egy jól megérdemelt kakaóval a kezünkben lehuppanhatunk a kedvenc fotelünkbe, és elégedetten nézhetünk végig a dolgos kezeink nyomán meghittséget árasztó otthonunkon. Az illat maga a készülő finomságok, a kihelyezett virágcsokrok és az örökzöldek illatát egyesíti magában, rendkívüli békességet árasztva. A használat kezdetén ízletes mandula és őszibarack aromája sejlik fel, majd tej, jázmin és pluméria illata teszi frissé és csalogatóvá az összhatást. Az alapot végül az önmagában is ünnepi hangulatú és melegséggel teli vanília, az egzotikus és bársonyosan meleg szantálfa, valamint a fás-fűszeres jegyekkel teli örökzöld, a cédrusfa adja. Tökéletes választás azoknak, akik a karácsony minden aspektusának hangulatát egyetlen illatban szeretnék megragadni – hívogató, feldíszített otthon, örökzöld- és virágillat és a konyhában készülő sok-sok finomság illatának együttese ez.

A kollekció darabjait ide kattintva találjátok meg a webáruházban. Mi biztosak vagyunk abban, hogy idén is még hangulatosabb lesz a készülődés, ha kipróbáljátok valamelyiket – vagy akár mindet.

Az oldal tetejére