Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Fall in Love kollekció

Megszokhattátok már tőlünk, hogy minden újdonságot szeretettel fogadunk, és lelkesen nézünk elébe az év adott időszakának. Így van ez most is, az ősz felé haladva, hiszen egyrészt némi szomorúság tölti el a szívünket a nyár elmúlása miatt, másrészt viszont garantáltan örömteli napoknak nézünk elébe, ha a Yankee Candle újdonságai biztosítják majd hozzájuk az illatot. Ma ugyanis a Fall In Love nevű kollekciót mutatjuk be Nektek részletesen, amely négy csodálatos új kompozícióval várja, hogy Titeket is elbűvöljön. Az Apple & Sweet Fig, az Autumn Nature Walk, a Golden Autumn és a Soft Wool & Amber mind-mind egy kis csodát rejt magában, de most közelebbről is megvizsgáljuk őket, hogy a blogbejegyzésünk segítségével mindenki ráakadhasson a számára igazira. Ki kell hangsúlyoznunk, hogy ismét csak betűrendben haladunk, mert így a legegyszerűbb, és amúgy sem tudnánk rangsort állítani közöttük, hiszen mindegyikük sajátos módon ragadja meg az ősz egy-egy jellemző momentumát.

Elsőként tehát az Apple & Sweet Fig kerül górcső alá, amely már a neve alapján is sejthetően csupa-csupa finomságot rejt magában. A használata kezdetén az alma és az őszibarack kettőse mellé egy különlegesség, a feketeribizli-bimbó csatlakozik be, amely más gyümölcsök virágához hasonlóan a gyümölcs aromájának csipetnyi mennyisége mellett csodás virágillatot is tartalmaz. Ezt követően gránátalma, szamóca és vörösáfonya, három ínycsiklandó piros gyümölcs fanyar, ugyanakkor édes aromája jelenik meg, végül pedig a cukor, a vaníliabab és a füge biztosít gyümölcsösen édes alapot mindezeknek. Bátran ajánljuk mindazoknak, akik számára a gyümölcsös finomságok jelentik az ősz fénypontját, de fanyarságának köszönhetően biztosan mindenkit elvarázsol majd, akinek szerencséje lesz kipróbálni. Emellett pedig ajándéknak is biztosan beválik, hiszen már az elegáns viaszszín és a címkekép is hívogató, a kibontakozó aromák pedig minden otthont még otthonosabbá tesznek.

A második illat, az Autumn Nature Walk már a természetre fókuszál, és az őszi táj hangulatát hivatott visszaadni. Öröm már ránézni is, hiszen a természetet idézi mind a viasz színe, mind a címkeképen látható táj. Azokat a napokat tárja a szemünk elé, amikor még zöld a táj nagy része, de már megjelent néhány színesebb levél, így mindenkiben tudatosulni kezd, hogy ideje búcsút venni a nyártól. Ennek megfelelően még jelen vannak benne a zöldes illatok is, ahogyan a melegséget adó őszi napsugár hangulata is felsejlik, így kellemes, elegáns, sokak számára szerethető illat a végeredmény. A gyertya használatának kezdetén babérlevél, bergamott és tengeri akkord hármasa alkot friss és élénkítő összhatást, majd egy további frissítő hatású összetevő, a cédruslevél, valamint a nyugtató hatású levendula és az elegáns alapot adó kék moha társul mellé. Végezetül a régmúlt időkben és távoli tájakon is fontos szerepet játszó szantálfa, a frissítő és gyógyhatású vetiver, valamint a bársonyos melegséget adó tonkabab alkot tökéletes alapot. Ha beleszippantunk, és behunyjuk a szemünket, hamar egy őszi napsütésben fürdő erdőbe képzelhetjük magunkat, ahol már csípős a reggel, de még érdemes kirándulással tölteni a napot, és a tisztáson megpihenve jól esik magunkba szívni a nap mindent átjáró melegét.

A kollekció harmadik tagja a Golden Autumn, amely a címkeképén az őszt szebbé tevő, szeptembertől nyíló virágokat sorakoztatja fel, a viasz színe pedig élénkítő hatást ígér. Az illat maga pedig valóban ezeknek megfelelő, hiszen egyrészt az előbbi erdő helyett az őszi pompában álló kertbe kalauzol el, másrészt frissítő hatású összetevőkben is bővelkedik. Kezdetben a napraforgómag melegsége, bársonyosan édes gyömbér, valamint pezsgő citrusok kezdik meg táncukat, majd ezekhez csatlakozik a piros krizantém, a vörös őszirózsa és a dália, hogy jellegzetes, simogatóan kedves virágillattal töltse meg az otthon levegőjét. Végül az alapban az évezredekre visszanyúló múltú pacsuli, a frissítő és gyógyhatású vetiver, valamint meleg pézsma jelenik meg, selymesen simogató alapot adva a többi összetevőnek. Valóban olyan, mintha az őszi kert minden szépségét egy csokorba szedték volna nekünk, és ezt kapnánk meg illatkompozíció formájában. Öröm beleszagolni, és örömtelibbé teszi az őszt, hogy a szomorkássága helyett a benne rejlő végtelen szépséget lássuk inkább meg.

Végül, de véletlenül sem utolsó sorban pedig a Soft Wool & Amber várja, hogy elrabolja a gyertyarajongók szívét. Ez esetben elegáns törtfehér viasz és nyugalmat sugárzó címkekép hívogat minket, így méltán várunk tőle kikapcsolódáshoz, olvasáshoz és meditációhoz megfelelő illatot. A meggyújtása után először a vaníliás-mandulás illatú kunkor, valamint energizáló narancs és mandarin jelenik meg, így egyrészt tettre késszé tesz, másrészt nyugalmat áraszt. Ezt követően két klasszikus virágillat, a gyöngyvirág és a jázmin csempész elegáns frissességet bele, majd a nevéből is sejthetően bársonyos melegséget adó pézsmavirág, a fehér ámbra, a kasmír, a szantálfa és a vanília képezi az alapját. Olyan, mintha kifejezetten arra alkották volna meg, hogy nyugalomban, mégis fókuszáltan foglalkozhassunk a számunkra fontos tevékenységekkel. Ellazít és megnyugtat, ugyanakkor ébren is tart, így jobban megy majd akár a munka vagy a tanulás, akár a szabadidőnkben űzött kreatív tevékenység, ha ezt az illatot égetjük a háttérben.

A kollekció tagjait a nevükre kattintva érhetitek el a weboldalunkon, és nagyon várjuk már a velük kapcsolatos visszajelzéseiteket. Mi úgy érezzük, hogy az ősz minden egyes mozzanatához megtalálható a megfelelő közöttük, így kedvencet választani sem tudnánk, de a különbözőségük miatt biztosan mindenki megtalálka majd közöttük a neki leginkább megfelelőt. Jó szagolgatást és őszvárást kívánunk!

Az oldal tetejére