Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Outdoor kollekció

Májusi eső aranyat ér – tartja a mondás, és az idei év bőkezű is volt ilyen szempontból. Sok csapadék hullott, és ennek megfelelően rendkívül buja zöld most minden fű, fa és bokor. Emellett meleggel is kényeztet minket ez a hónap, így minden bizonnyal egyre többen járnak piknikezni, illetve töltenek több időt a kertben és a természetben. A szabadban töltött időnek mindössze egyetlen negatívuma van, ez pedig a szúnyogok és egyéb bogarak inváziója. Szerencsére a Yankee Candle erre is gondolt, és megalkotta az Outdoor kollekciót, amelynek tagjai kettős szerepet töltenek be a szabad levegőn töltött órák megédesítésében: egyrészt kellemes illatukkal hozzájárulnak a meghitt hangulathoz, másrészt a bennük rejlő illóolajoknak köszönhetően távol tartják a hívatlan szárnyas vendégeket. Négy illatban kaphatóak, ezek a következők: Fresh Rain, Linden Tree Blossoms, Ocean Hibiscus és Sparkling Lemongrass, amelyek mindegyike egy külön kis csoda, az illatok mellett azonban az egyéb jellemzők is említést érdemelnek. Azaz, ebben a bejegyzésben is lelkes, rajongó szavak várhatók tőlünk.

 

A Fresh Rain neve mindent elárul, ugyanis az esőáztatta gyümölcsöskert aromáit és hangulatát ragadja meg. A meggyújtása után közvetlenül alma, gyümölcsös aromák és citrusok érezhetők, a kezdet tehát fanyar és friss, majd ehhez társul a rózsa, a ciklámen és a gyöngyvirág aromája, a tavaszi-nyári kertek hangulatát idézve. Végül vizes aromák és további virágok illata bontakozik ki, így valóban egy burjánzó kertben, gyümölcsfák lombja alatt érezhetjük magunkat. A külseje pedig magát az esőt tükrözi, hiszen a gyertyát tartalmazó bádogedény festése olyan, mintha vízcseppek gyülekeznének rajta. Az összetevőinek köszönhetően biztosan mindenki megkedveli majd, a különleges csomagolásából adódóan pedig ajándéknak is kiváló választás lehet.

A Linden Tree Blossoms, ahogyan az már a nevéből is sejthető, elsősorban a tavasz végén, illetve nyár elején virágzó hársfa magával ragadó aromájára helyezi a hangsúlyt, azonban az illatkreátoroktól megszokott módon ez a kompozíció is tökéletes társillatokat kapott. Hiszen bármennyire is elbűvölő ez az illat, és bármennyire is jó mélyen beleszagolni, mégis csak akkor igazán tökéletes, ha a természet egyéb aromái is jelen vannak mellette. A használata kezdetén az erős, sötétzöld árnyékliliom-levelek, a törékeny hársfavirág és a frissességet és élénkséget adó citrom illata jelenik meg, majd ezek mellé társul a lilaakác könnyed és édes aromája, az elegáns vízililiom illata és a szintén könnyed gólyaorr. Végül az alapot pézsma és cédrusfa adja meg, így érve el bársonyos ölelésű, mégis határozott összhatást. Olyan így, mint a kertek napsütötte napok végén felszabaduló számtalan illata, amelyek a lehűlő levegő hatására még erőteljesebben érezhetők. A külseje pedig csupa elegancia: a bádogedénye fehér alapú márványmintát kapott, így letisztult színfolt lehet a kültéri asztalunkon.

Az Ocean Hibiscus esetében már a neve alapján is sejthető, hogy összetett kompozícióról van szó, és az összetevők száma is ezt tükrözi. Ugyanakkor a megszokott módon garantált az is, hogy mind-mind tökéletes összhangot alkot egymással, és a végén egy könnyen kedvelhető, kellemes atmoszférát teremtő összhatást kapunk eredményül. Közvetlenül a meggyújtása után érett görögdinnye, narancs, pezsgő citrom és uborkaszeletek illata jelenik meg, egy ízletes gyümölcsös limonádé aromáit megidézve. Ezek mellé társul a vízi virágok, a lédús sárgadinnye és a kivivíz illata, még tovább fokozva a frissítő hatást. Végül vizes aromák, pézsma és cukornád teszik teljessé az összképet, mintha lágyan édes hullámokon ringatózna a többi összetevő. A gyertya külseje a divatos terrazzo lapokat idézi, így már első pillantásra mediterrán tájakon érezhetjük magunkat, így pedig még a hazai napfény melengető ereje is biztosan jobban esik majd.

Végül, de még véletlenül sem utolsó sorban pedig a Sparkling Lemongrass vásárolható meg ebben a formátumban, és ez esetben egyértelműen a frissítő összetevőké a főszerep. Először citrusok, citromfű és kakukkfű illata bontakozik ki, majd gólyaorr, rózsa és elemi társul melléjük, virágosan friss összhatást nyújtva. Végül a frissen kiteregetett ágynemű és virágos aromák egészítik ki a csapatot, így sokakban felidézi majd a kerti friss levegőn száradó ruhák utánozhatatlan illata. A citromfű egyébként ez esetben nem a magyar kertekben is elterjedt, az árvacsalánfélék családjába tartozó gyógynövény, hanem a citromnádként is ismert, más néven citronella nevű, rendkívül illatos növény, amely a szúnyogok távoltartásában lehet hű társunk. A gyertya külseje ezúttal szintén vizet idéző, azonban esőcseppek helyett a tó vagy medence felszínén fodrozódó hullámokhoz hasonló.

A kollekció már említett egyéb jellemzői közé tartozik az alátétként is szolgáló, fából készült fedél, valamint a már szintén említett bádogtégely, amelyben a viasz kapott helyet. Ezen jellemzőknek köszönhetően az újrahasznosítás is szinte adja magát: a bádogot a viasztól megtisztítva rengeteg egyéb felhasználása is lehetséges a gyertya elégetése után, például tárolhatunk benne kisebb tárgyakat, akár vattakorongokat, irodai kellékeket, de növényekhez is kiváló lehet kaspóként. Így különösen vonzó lehet a kinti dekorációnk, ha az újonnan meggyújtott gyertya mellett az előző, elhasznált példány tartójában már egy mutatós pozsgás virít. Az összetevők terén pedig kiemelendő a citronella, amelynek köszönhetően a kollekció bármely tagja segítséget biztosít a rovarok távoltartásában.

 

A teljes kollekciót ide kattintva találhatjátok meg a webáruházban, a fenti bekezdésekben pedig az adott illat nevére kattintva a webáruház megfelelő termékoldalára juttok el. Jó válogatást és még jobb szabadban töltött perceket kívánunk!

Az oldal tetejére