Az illatgyertya.hu cookie-kat használ statisztikai célból és a felhasználói élmény javítása érdekében. Az illatgyertya.hu oldal használatával elfogadod a cookie-kat és az adatvédelmi szabályzatunkat.

Snow Globe Wonderland kollekció

„Még nyílnak a völgyben a kerti virágok…”, azonban egyre többször ébredünk álmos, szürke reggelekre, amikor vagy az eső, vagy a köd festi szomorúra a tájat, és ilyenkor bizony nehéz mosolyogva nekikezdeni a napi teendőknek. Szerencsére ez ellensúlyozható színes őszi, majd téli dekorációk kihelyezésével, vidámságot sugárzó ruhadarabokkal, valamint nem utolsó sorban illatokkal, amelyek szintén színesebbé teszik a szürke hétköznapokat. A Yankee Candle illatkreátoraira pedig mindig számíthatunk, hogy mind a pillanatot kiélvezhessük a már korábban bemutatott Fall In Love kollekció tagjaival, mind pedig az előttünk álló téllel és a hozzá kötődő ünnepekkel kapcsolatos várakozás még édesebb legyen. Idén ráadásul öt illattal örvendeztettek meg minket, amelyek közül nehéz lenne kedvencet választani, így a tőlünk megszokott módon betűrend szerint mutatjuk be őket, szépen sorban egymás után. A Peppermint Pinwheels, a Snowflake Kisses, a Snow Globe Wonderland, a Spun Sugar Flurries és a Winter Night Stars várja, hogy minden velük kapcsolatos részletet megismerjetek.

Elsőként következzen tehát a Peppermint Pinwheels, amely egy, hazánkban nem ismert karácsonyi édességről kapta a nevét, ugyanakkor a borsmentás finomságok kedvelőinek érdemes lehet megpróbálkozni az elkészítésével. Az állaga és a külseje hasonlít a Magyarországon is ismert kókusz- és keksztekercsre (ez egyébként a címkeképből is látható), csupán a színvilága eltérő, az ízvilága viszont merőben más. Szokatlan, mégis könnyen megszerethető, Yankee Candle illatba zárva pedig egyenesen imádnivaló. A használata kezdetén pezsgő borsmenta, olvasztott vaj és tengeri só hármasa bontakozik ki, lágyan simogató, ugyanakkor merész együttest alkotva. Minden jó szakács tudja, hogy az édes ételek íze is akkor lesz igazán harmonikus, ha egy csipetnyi só is kerül bele, ahogyan a sós ételekbe is érdemes egy icipici cukrot tenni, ezt  pedig szerencsére a vállalat szakemberei is szem előtt tartják. Az édes és sós illatok kavalkádját tovább fokozza a pattogatott kukorica, a zúzott mentolos botnyalóka, valamint a téli menta illata, amely hívogató, az érzékekre frissítően ható, ugyanakkor nyugalmat sugárzó egységgé olvad össze. Végül három rendkívül ízletes finomság, a habos vanília, az étcsokoládé és a cukros fodormenta társul az eddigiek mellé, így elmondható, hogy ez a kompozíció mindvégig tartogat meglepetéseket. Olyan illat ez, amely a szokatlan összetevők ellenére könnyen bárkinek a kedvencévé válhat, a viasz ünnepi árnyalatának köszönhetően pedig üde színfolt lehet a karácsonyi dekorációnk részeként, így ajándéknak is kiváló választás.

A következő illat, a Snowflake Kisses az ételek világából a természetbe kalauzol minket, hiszen a téli táj fagyos illatait ragadja meg. A használata kezdetén őszibaracknektár, eper és málna aromáit érezhetjük, így gyümölcsös finomságok illata tárul elénk, majd ezek mellett jelenik meg a földes illatú ibolya és íriszrizóma, valamint az utánozhatatlan, gyengéd, mégis határozott illatú rózsa. Végül alapként tisztaságot sugárzó púderes akkord, az illatnak mélységet és melegséget adó szantálfa, valamint megnyugtató hatású fehér pézsma aromáit használták fel az illatot megalkotó szakértők. Talán meglepő lehet, hogy ezekkel az alapanyagokkal a téli táj varázsát adja vissza, de bizony olyan érzést biztosít, amilyen a téli hidegbe kilépve áraszthat el minket, amikor a levegőbe szagolva egybeolvad a levegő hidegsége és a kedvenc kötött sálunk utánozhatatlan, otthont idéző illata, és a szemünket behunyva, mosolyogva vágunk neki az útnak. A viasz színe gyengéd rózsaszín, a címkeképen pedig aláhulló, varázslatos színű hópelyhek láthatók, így a külseje is vidámságot és légiességet csempész az otthonokba, az illata pedig hozzájárul, hogy még a leginkább „nemszeretem” teendőket is jókedvűen végezzük el, a kedvenc elfoglaltságainkat pedig még inkább varázslatossá teszi.

A Snow Globe Wonderland az előbbitől eltérő összetevők ellenére is hasonló hangulatot áraszt, és a téli táj szépségeit igyekszik megragadni. A használata kezdetén jeges menta, csillagánizs, zsálya és fagyöngy négyese válik érezhetővé, fűszeres, ugyanakkor frissítő és energizáló hatást fejtve ki. Ezt követően nyugtató hatású, meleg érzetet biztosító szerecsendió, hűs és frissességet kölcsönző eukaliptusz, valamint idegnyugtató levendula társul hozzájuk, végül pedig alapként férfias erőt sugárzó cédrusfa, édesen melengető praliné és földes és zöld aromákat magában rejtő havas moha jelenik meg. Azt a hangulatot adja vissza, amelyet a hófödte erdőben tett, hosszú séták, szánkózás és hógolyócsaták közben élhetünk át: fagyos, mégis melengető, az élményeknek köszönhetően pedig mindenképpen energiával feltöltő. Akárcsak az előző illatot, ezt is javasoljuk mind a dolgos, teendőkkel töltött napokhoz, mind a hobbinkkal töltött órák mellé hangulatfestőnek, a viasz hófehér árnyalata, valamint a címkeképen látható hógömb és az azt körülvevő havas táj pedig a mesés gyerekkori teleket idéző hangulatot áraszt.

A Spun Sugar Flurries-t választva ismét az ízletes finomságok világába repülhetünk el, hiszen egy ünnepi édesség aromáit zárták bele. Egy ünnepi gyümölcsökkel rétegzett, porcukorral és húzott cukorral díszített süteményről van szó, amely egyébként a címkeképen is látható. Már erre rápillantva és a viasz hófehér árnyalatát látva is könnyű szerelembe esni ezzel az illattal, de lássuk, hogy milyen összetevőket rejt magában. Először is ananászhab, citrom, sárgabarack és alma illata bontakozik ki, ínycsiklandó együttest alkotva, majd ezek mellé társul a melegséget adó fahéj, a különleges hatást kifejtő brandy, valamint a hideg téli levegő illatát megidézni hivatott gyöngyvirág és a hófödte örökzöldek aromája. Végül a karamellás illatú húzott cukor, a melegséget sugárzó ámbra és szantálfa, valamint cédrusfa, pézsma és fás aromákat magában rejtő moha csatlakozik az illatok táncához. A hangulatát úgy tudjuk leírni, mint amikor a hideg téli levegőn töltött órák után belépünk az otthonunk ajtaján, ahol már vár minket a frissen elkészült sütemény utánozhatatlan illata, és a még az orrunkban maradt aromákkal vegyül, utánozhatatlan összhatást hozva létre. A viasz színe leginkább egy ízletes vajkrémre emlékeztet, a már említett címkekép pedig az előterében látható finomságnak és a háttérben felsejlő ünnepi fényeknek köszönhetően rendkívüli nyugalmat árasztó. Kiváló választás, akár egy szerettünket, akár magunkat szeretnénk megajándékozni valami igazán különlegessel.

A betűrend szerint utolsó Winter Night Stars a sötétkék, csillagokkal tűzdelt téli ég hangulatát idézi fel, amikor már tudni lehet, hogy másnapra még az addiginál is hidegebb idő lesz, ám a fényesen ragyogó csillagoknak köszönhetően nem bosszankodunk emiatt – a látvány mindenért kárpótol. A használata kezdetén energizáló hatású citrusok, a frissen hullott hó hűvös aromái, valamint hűsítő eukaliptusz idézi meg a hideg levegő frissességét, ezt követően pedig a rózsa elegáns illata, valamint télen nyíló, üvegházi virágok aromája csatlakozik hozzájuk. Végül melengető, ugyanakkor frissítő havas ámbra, határozottságot sugárzó fás aromák és selymes alapot biztosító fehér pézsma zárja a sort, minden eddigi összetevő között tökéletes harmóniát hozva létre. A viasz színe a klasszikus belsőépítészetben is sokszor feltűnő, különleges zöldeskék, a címkekép pedig a nevéhez hűen csillagos téli éjszakát idéz, az előtérben egy karácsonyi fényekkel feldíszített, eleganciát sugárzó fenyőfával. Azt a reményteli örömöt testesíti meg, amellyel a szeretet ünnepe elé nézünk, amikor ismét a szeretteink körében töltjük majd az estét a karácsonyfa körül, és szeretettel és élményekkel gazdagodva, bizakodva tekintünk az előttünk álló időszakra.

Az idei évben is sokszínű kollekciót kaptunk a Yankee Candle szakértőitől, így biztosan mindenki megtalálja majd a hangulatához leginkább illőt az újdonságok között. Bárhogy is döntötök majd, mi biztosak vagyunk abban, hogy nem fogtok csalódni, és vidámabban telnek majd a dolgos-gondos hétköznapok.

Mindenkinek csodás őszi napokat és ünnepvárást kívánunk!

Az oldal tetejére