Kérjük fogadd el az illatgyertya cookie-kat, amelyeket statisztikai célra illetve arra használunk, hogy jobb felhasználói élményt biztosítsunk számodra.
Köszönjük az együttműködésed! :-) 
További információhoz kérjük olvasd el adatvédelmi szabályzatunkat.

Under the Desert Sun kollekció

Az idő egyre csak rohan, semmire sem figyelve, hiába is szeretnénk néha, ha lelassítana, hogy bizonyos időszakokat kicsit hosszabban élhessünk át. Messze már az ünnepi időszak, és úgy elrohantak a napok és a hetek, hogy bizony több mint egy hónap eltelt már az év leghosszabb éjszakája óta, sőt, mi több, az év első hónapjának vége is elérkezett. Na persze szomorkodni nincsen okunk, sőt, hiszen a fentiek egyben azt is jelentik, hogy egyre hamarabb süt ki a nap reggelente, délután pedig egyre később kell felkapcsolnunk a villanyt, hiszen hosszabbodnak a nappalok. A január, sokak legkevésbé kedvelt hónapja hamarosan a végéhez ér, és több helyen láthatunk már nyiladozó hunyort, hóvirágot és téltemetőt, valamint a téli jázmin is egyre inkább sárgába borul: bizony közeledik a tavasz. Ezt az időszakot pedig csupán egy dolog teheti még szebbé: a Yankee Candle új kollekciójának megjelenése, és erre sem kell már várni. Az Under the Desert Sun kollekció négy tagja ugyanis már elérhető a webáruházunkban, és a mai bejegyzésben a pontos összetevőikkel is megismerkedhettek. Lássuk hát, hogy miket tartogat számunkra az Aloe & Agave, a Desert Blooms, a Stargazing és a Sweet Vanilla Horchata. Négy különböző illatkompozíció, amelyek együttesen, az általuk megidézett hangulatnak köszönhetően mégis mind tökéletesen illeszkednek a kollekció nevéhez, és a hatásukra garantáltan még jobban vágyakozunk majd a jobb időre és a meleg, napfényes hónapokra.

 

Elsőként a szokásos betűrendnek köszönhetően az Aloe & Agave érdemel említést, amely csodálatos, nyugalmat adó ásványokat idéző viaszba zárva várja, hogy meghódítsa a vásárlókat. Mind ennek a színnek, mind a címkeképnek köszönhetően sokunkban már kialakulhat valamilyen várakozás, hogy mire is számíthatunk majd tőle, és nem is okoz csalódást. A használata kezdetén a frissen vágott növények illatát idéző zöldes jegyek, a kaktuszvíz, a nyugalmat és enyhülést adó aloe vera, valamint citrom aromája bontakozik ki, így felfrissülést és egyben megnyugvást biztosít a hétköznapi mókuskerékben megtépázott idegek számára. Ezt követően a meditációhoz is sok kultúrában használt kék lótusz, a fehér bazsarózsa, valamint az önmagában is összetett aromájú koriander válik érezhetővé. Ez utóbbi a méz, a narancs és a fahéj mellett a tűlevelek frissességét is megidézi, így ez az egy összetevő különleges sokrétűséget csempész a teljes kompozícióba. További idő elteltével ásványi fás aromák, frissítő tealevelek, agávé és a számtalan illatnak tökéletes alapot adó, selymes pézsma bontakozik ki benne. Az a fajta, tisztaságillatot is idéző kompozíció ez, amely mindenkinek biztosan a kedvencévé válik majd, legyen szó akár kezdő, akár haladó gyertyarajongóról. Az idegeket megnyugtatja, a szunnyadó életkedvet pedig felébreszti, így tökéletes választás akár tevékeny, rengeteg teendővel töltött napokhoz, akár a jól megérdemelt pihenéshez, amikor végre hosszú hetek után azzal foglalkozhatunk, amire ugyan mindig vágyunk, általában azonban nehéz időt szakítanunk. Ha ezt a kompozíciót választjuk, akkor a feltöltődéssel töltött idő is valahogy intenzívebbnek hat majd, és elmélyültebben élhetjük majd át a ritka pillanatokat.

 

A másodikként sorra kerülő Desert Blooms csodálatos babarózsaszín viaszba zárva várja, hogy felfedezzék a benne rejlő kincseket, a címkeképen pedig a sivatagok ritkán virágzó, és emiatt valóban kincset érő virágai láthatók. A használata során elsőként az energizáló, pezsgő bergamott, a fás-zöldes aromákat magában rejtő ciprus, valamint Saguaro kaktusz illata bontakozik ki, így első szimatolásra frissességet adó és megnyugtató aromák tárulnak elénk. Ezt követően azonban már virágos aromák is megjelennek a rózsaszirmoknak köszönhetően, majd a fás-aromás vetiver és a fűszeres frissességet adó szárított zsálya csatlakozik a csapathoz. Végül a további fás jelleget erősítő uszadékfa, a sokféle aromát magukban hordozó aldehidek és a selymesen lágy pézsma zárja az összetevők sorát. Az idegekre kifejtett hatása hasonló az elsőként részletezett illatéhoz, ugyanakkor kifinomult virágos parfümöket és a tavaszi-kora nyári kert illatát is magában hordozza, így akár a virágos illatok kedvelői számára, akár virágcsokor helyett, ajándéknak választva is ideális lehet. Számos ehhez megfelelő alkalom közeledik most, és a kifinomult viaszszínnek köszönhetően akár Valentin-napra, akár nőnapra és névnapokra ideális választást jelent, és persze anyák napján sem kell róla elfeledkeznünk. Ennél jobb ajándék pedig nem is kell, hiszen minden egyes használatnál ránk gondol majd a megajándékozott, így hosszú hetekig tartó élményt ajándékozhatunk vele.

 

A harmadik mai illatunk, a Stargazing a kollekció legmerészebb színű viaszba zárt tagja, és ez nem meglepő: az éjszakai csillagos égbolt alatt érezhető illatokat hivatott megragadni. Persze nem kérdés, hogy sikerül-e, csupán az, hogy az illatmesterek vajon milyen összetevőket választottak ennek a megidézésére. Nos, először is sokak kedvenc virága, az orgona illata jelenik meg, majd a friss levegő ásványi aromái és eukaliptusz idézik meg az éjszakai levegő hűvösségét. Ehhez társul a nyugalmat adó levendula, a frissességet adó, jellegzetes gólyaorr, valamint a földes jegyeket is magában rejtő virág, az ibolya. Ezt követően a melegséget hozó szellők szárnyán érkező illatok jelennek meg: vaníliáscukor körbeölelő lágysága, rózsaszirmok virágos frissessége és szantálfa lágy melegsége zárja a sort. Azt a fajta éjszakát idézi fel, amikor még szükség van egy meleg kardigánra, hiszen a valódi, forró nyár még várat magára, de már minden könnyebb és vidámabb, és már nem szükséges folyton sok rétegbe bugyolálnunk magunkat. Rendkívül kellemes, kiegyensúlyozott kompozíció ez, amellyel tökéletes hangulatot teremthetünk az otthonunkban akár egy filmnézős vagy társasjátékozós családi estéhez, akár egy nagyobb társaságban elköltött vacsorához. A benne rejlő aromák jelenlétében csak úgy elrepül majd az idő, és bensőséges, őszinte beszélgetések részesei lehetünk.

 

A kollekció negyedik tagja, a Sweet Vanilla Horchata elsősorban az ételeket megidéző illatok kedvelőinek kerül majd fel a kívánságlistájára, ugyanakkor a többieknek is megéri egy pillantást vetniük rá, hiszen bár egy édes finomságról kapta a nevét, jóval összetettebb egyszerű édességillatnál. Az horchata egy mexikói, rizsalapú ital, amelyet jéggel szervíroznak, és visszafogott édessége rendkívül frissítő hatást biztosít a nagy nyári melegben. Sokféle ízesítésben készítik, elsősorban vaníliával és fahéjjal, azonban az itt tárgyalt Yankee Candle összeállítás esetében sokféle frissítő összetevővel gazdagították. Elsőként a lágy aromájú rizstej mellett a narancshéj és az édes yuzu utánozhatatlan, fanyar, frissítő illata jelenik meg, majd csonthéjas gyümölcsök fanyarsága társul melléjük, hogy aztán különleges virágillatokkal gazdagodjon az összeállítás: lágy rózsa és bársonyos jázmin teszi igazán tavaszi-nyári jellegűvé az összhatást. Végül az alapot szantálfa, ámbra, kardamom és vanília alkotja, így igazán fűszeres, ugyanakkor melegséget sugárzó aromákkal egészül ki. Olyan fajta illat ez, amely nem kizárólag az édességek rajongói számára kiváló választás, hiszen a gyümölcsök és virágok aromáinak köszönhetően magát a tavaszi-nyári időszakot is az otthonunk levegőjébe csempészi. A viasz letisztult, fehér színének köszönhetően pedig bármilyen otthonban biztosan jól mutat majd, így a legválogatósabb barátunknak is biztosan örömet szerezhetünk vele.

 

A kollekció tagjain végigtekintve elmondhatjuk, hogy a tavaszi-nyári hangulat megidézése mellett az is közös bennük, hogy semmilyen túlzó, a többi összetevőt elnyomó aroma nem jellemzi őket. Mindegyikük harmonikus, békét sugárzó, ugyanakkor élénkítő hatású kompozíció, amely bárki számára felüdülést hozhat, és biztos sikert arat mindenkinél. Mindegyikük más és egyedi, mégis tökéletes összhangban illenek a kompozícióba, így természetesen az a legjobb, ha mind a négyet kipróbáljátok, de reményeink szerint a mai leírás alapján mindenki könnyen megtalálhatja a számára leginkább megfelelőt. Jó próbálgatást és illatokban gazdag, szép tavaszvárást kívánunk!

Az oldal tetejére